DBU x KAY BOJESEN

Dansk Boldspil-Union og Kay Bojesen ApS er gået sammen om at fejre de danske landshold.
I fællesskab har de skabt en unik maskot til alle danske fodboldfans, der ønsker at hylde de danske spillere og bringe fællesskabsfølelsen fra stadion med hjem i stuerne.

DBU x KAY BOJESEN FANEBÆRER

Den skræddersyede maskot tager udgangspunkt i Kay Bojesens klassiske Kongelige Garder-figurer. Den originale fanebærer i poleret stål og med Dannebrog i hånden, har fået det ikoniske DBU-logo håndgraveret på brystet og leveres i en speciallavet emballage, ligeledes præget med DBUs logo.

“Vi er stolte af samarbejdet med DBU, hvor Kay Bojesens klassiske fanebærer får lov til at stå frem som et symbol på fællesskab og fejring, når den hylder de danske boldspillere og får en plads i de danske fans’ hjem”

Sus Bojesen Rosenqvist, barnebarn af Kay Bojesen og CEO i virksomheden af samme navn.

Med Dannebrog i hånden, er Kay Bojesen x DBU Fanebæreren klar til at heppe sammen med fans landet over, når de danske landshold skal repræsentere Danmark på grønsværen.

Det er DBUs administrerende direktør, Jakob Jensen, også enig i:

“Fodbold er fællesskab og allerbedst, når vi er sammen om at fejre de store sejre, som vi i særdeleshed så det under sidste VM – og forhåbentlig vil opleve igen. Med Dannebrog i hånden symboliserer den nye fanebærer os alle, når vi står på stadion og hepper på de danske landshold.”

EN HYLDEST TIL FÆLLESSKABET

Den Kongelige Garder er blandt Kay Bojesens originale sølvdesigns med en helt særlig historie. Den er skabt som en hyldest til det København, hvor Kay Bojesen voksede op, havde sin levevej, og som han elskede ubetinget. Garderen afspejler en Kay Bojesens legesyge og folkelige tilgang til design, som rækker på tværs af generationer.

“Kay Bojesen formgav imponerende mange stykker kunsthåndværk i løbet af sin tid, i form af alt fra bestik til interiør. Ens for dem alle er, at de henvender sig til hele befolkningen. Uanset alder og baggrund, ønskede Kay at samle folk omkring noget, der er fælles for os alle, og det er det samme vi drømmer om at gøre med DBU-fanebæreren”

Sus Bojesen Rosenqvist