FREMGANGSMÅDE
Start med at lægge rødtungen i saltlage i 4 timer. I mellemtiden kan rettens resterende komponenter forberedes. Bland alle den hemmelige BBQ’s ingredienserne sammen til en jævn, tyk konsistens og hæld på bøtte indtil den skal bruges til pensling. Tilbered din sauce Vin Jaune og purløg klorofyl.
SAUCE VIN JAUNE
Snit løg, porre og fennikel groft. Kombiner med korianderfrø, fennikelfrø og jordnøddeolie. Brun smørret i en sautegryde. Sauter ovenstående ingredienser i det brunede smør over høj varme, uden at de tager farve. Tilsæt Vin Jaune og hvidvin til gryden og lad det reducere med 3/4 over lav varme. Si saucen og hæld væsken tilbage i sautegryden. Tilsæt pighvarfond, kyllingefond og monter creme double. Omrør godt og bring saucen i kog. Skru ned for varmen og reducer indtil både konsistens og smag er tilfredsstillende. Lad saucen køle og vent med at tilsætte de resterende ingredienser.
PURLØG KLOROFYL
Lun olien op til 70 grader. Blend den sammen med purløg og spinat. Passer væsken gennem et kaffefilter og hæld på sprøjteflaske til anretning.
Fjern rødtungen fra saltlage og sørg for, at den ikke er våd. Grill fisken på begge sider og krydr med salt of peber. Pensl hvert stykke rødtunge med den hemmelige BBQ og brænd overfladen. Tag saucen og mæt den med ørredrogn, urtestilke og purløg klorofyl. ANRETNING: Rødtungen placeres midt på en flad tallerken. Form Kalix løjrognen mellem to spiseskeer og placer den oven på fisken. Pynt med urter og spiselige blomster efter egen smag. Tilføj sauce inden servering.