TALLERKNER

I Kay Bojesens sortiment af serveringsdele finder du en række tallerkener, der pryder spisebordet med deres enkle og sofistikerede udtryk. Tallerkenerne sætter standarden for god mad og godt selskab, når der dækkes op til hverdag og til fest. Hvad end der er tale om de klassiske flade frokost- og middagstallerkener, eller en af de dybe tallerkener i porcelæn og stål, er tallerkenerne med til at løfte spiseoplevelsen ved bordet, gennem deres stilrene og funktionalistiske design.

Viser alle 9 resultater

KAY BOJESENS TALLERKENER

Tallerkener indgår typisk i borddækningen som et af hovedelementerne. Det er dem, bestikket og glassene centreres omkring, og som danner ramme for måltidet, når maden skal serveres. Tallerkenerne er med til at forme stemningen ved bordet, hvad end det er en elegant tre-retters middag, der dækkes op til, eller en uformel eller spontan middag blandt venner og familie. Her henvender Kay Bojesens tallerkener sig på lige fod til begge.

KLASSISK DANSK DESIGN VED SPISEBORDET

Kay Bojesens tallerkener bærer præg af en minimalistisk formgivning. Deres på samme tid elegante og neutrale udtryk gør at tallerkenerne derfor først får deres endelige udtryk, når maden serveres på dem. Netop det var idéen bag de enkle silhuetter, som Kay Bojesen skabte med henblik på at overlade rampelyset til det måltid, der skulle serveres og nydes blandt spisebordets gæster.

Tallerkenernes underspillede elegance og gode kvalitet tilføjer et strejf af luksus til hverdagsbordet, som hverken går af mode eller er noget man bliver træt af. Kay Bojesens design er tværtimod eksempler på kvalitetsstel, der vil sprede glæde i hjemmet mange år- og generationer frem.

TALLERKENER FRA KAY-SERIEN

De tre hvide KAY-tallerkener i porcelæn har deres form fra et sølvfad, som Kay Bojesen formgav i sin sølvsmedje i København i løbet af 1930’erne. Tallerkenernes spinkle silhuet med den rullede kant imiterer bakken i sølv fuldstændigt, men har gennem det nye materialevalg opnået helt nye funktioner, som gør dem nyttige og relevante på spisebordet i de moderne hjem, selv så mange år formens oprindelige tilblivelse.

Kay Bojesen tallerkner i hvidt porcelæn

Både de flade og dybe tallerkener i porcelæn er hånddyppet i samme tykke, skinnende glasur, der bidrager til et stramt og på samme tid varmt og imødekommende udtryk. KAY tallerkenerne er holdbare og modstandsdygtige, og ydermere lette at rengøre i hånden og i opvaskemaskinen. De flade tallerkener findes i tre størrelser, som stabler pænt i køkkenskabet såvel som på bordet, hvor de også med fordel kan kombineres med den dybe tallerken i porcelæn.

FROKOST- OG MIDDAGSTALLERKENER FRA KAY BOJESEN

Kay Bojesens klassiske, flade KAY-tallerkener findes i tre størrelser. Her er både en praktisk frokosttallerken (Ø22 cm), en elegant middagstallerken (Ø27 cm), samt en stor tallerken (Ø29 cm), som er oplagt som kagefad eller til at anrette desserter, appetitvækkere og serveringer til deling. Fælles for alle tallerkenerne er det diskrete indgraverede Bøje logo, samt den flade og slanke silhuet, der gør, at tallerkenen er gode til at holde på varmen i lang tid, når der skal serveres lune retter på dem.

DYBE TALLERKENER FRA KAY BOJESEN

Kay Bojesens dybe tallerkener er formgivet med blik for både æstetik og praktikalitet. Resultatet er en dyb tallerken, der gør sig nyttig ved alle dagens måltider, og samtidig også udsmykker hjemmet når de stables flot i køkkenskabet. Lune retter med pasta og ris, varme supper, salater, grød, is og desserter er alt sammen kærkomment i den dybe tallerken, hvor de høje kanter indrammer serveringen. Den åbne form og tilhørende omfang udvider brugsmulighederne for den dybe KAY skål, som ikke kun er velegnet til at spise af, men også fungerer optimalt som frugtskål og til at servere salat, ris, brød eller andet tilbehør til måltidet. Den dybe tallerken i hvidt porcelæn fra Kay Bojesen kan købes enkeltvis eller i en to-pak.

DYB TALLERKEN I POLERET STÅL

Den smukke og ikoniske stålskål fra Kay Bojesen henvender sig til store som små, og sætter et anderledes og særligt præg på enhver servering. Det polerede stål reflekterer både sit indhold og sine omgivelser, og er derfor et festligt indslag når bordet skal dækkes til morgenmad, dessert, mellemmåltider og forretter. Størrelsen gør den dybe tallerken i poleret stål funktionel til både at servere små snacks og appetitvækkere i, ved tapasbordet til dyppelse og tilbehør, eller på barvognen til citronbåde, isterninger og agurkeskiver. Tallerkenen i rustfrit stål er også praktisk at have med på vandretur, picnic eller på sejlturen, hvor den robuste skål er både multifunktionel og smuk.

TALLERKENER TIL ENHVER ANLEDNING

Enkelheden i Kay Bojesens tallerkener gør at de passer til alle slags opdækninger, ligesom de stabler flot og praktisk i vitrineskabet. Det glatte, hvide porcelæn tilfører et strømlinet udtryk til spisebordet og i hjemmet, som man kan matche eller bryde afhængigt af hvilken stemning, man ønsker at skabe.

TALLERKENER PÅ TVÆRS AF HØJTIDER

Det særlige og praktiske ved Kay Bojesens stilrene tallerkener, er at de kan bruges til det hele og indgå ved alle højtider. Alsidigheden af det glatte porcelæn betyder, at tallerkenerne integrerer sig på både jule- og nytårsbordet, såvel som til påskefrokosten og ved sommerfesten. Her låser hverken udsmykning eller form tallerkenerne til en bestemt anledning. Man kan tværtimod lade højtiden komme til udtryk ved at pynte op med festlige servietter, årstidsbestemte blomster, matchende dug – eller bare lade maden tale for sig selv.

SKAB DIT EGET UDTRYK MED KAY BOJESEN

Hvad end du leder efter nye tallerkener til eget hjem, eller er på udkig efter en gave til nogen i dit liv, går du næppe galt i byen med Kay Bojesens enestående tallerkener. Tallerkenerne fylder ikke for meget med deres tilstedeværelse og passer til det hele. De kan med fordel bruges i kombination med både mønstrede spisestel, dele i keramik eller antikke fund og arvestykker. I sådan en sammensætning er der rig mulighed for at variere opdækningen.