VISTA VASE OG LYSESTAGE I ÉN

VISTA er oprindelig en lysestage i sølv, formgivet af Kay Bojesen i 1950’erne. VISTA er nu sat i produktion i et mere prisvenligt materiale, stål. Udover Kay Bojesens karakteristiske streg, har VISTA fået tilføjet endnu en funktion, så stagen nu kan fungere som en kombination af lysestage og vase.

Viser alle 2 resultater

Udover at være skaber af den berømte abe i træ var Kay Bojesen uddannet sølvsmed hos Georg Jensen, nysgerrig og altid forud for sin tid, hvad angik nytænkning og valg af materialer. Mange af Kay Bojesens funktionalistiske designs i sølv er så tidsvarende, at det er svært at se, at de nærmer sig hundrede år.

Kay Bojesen var produktiv og nåede i sin levetid at udtænke flere tusinde designs. Det var selvsagt ikke alle idéer, der nåede ud af skitsebogen og blev sat i produktion. Skitsearkivet, som heldigvis stadig eksisterer i dag, består af flere hundrede tegninger og modeller. Med jævne mellemrum dykker Kay Bojesens arvtager, barnebarnet Sus Bojesen Rosenqvist, ned i arkivet og finder unikke designs, som endnu ikke har set dagens lys.

Det nyeste fund fra arkiverne er stagen Vista. Oprindelig en lysestage i sølv, formgivet af Kay Bojesen i 1950’erne, og nu sat i produktion i det mere prisvenlige materiale stål.

Kay og Erna på deres terasse i Bellavista

Stagens navn Vista er inspireret af Erna og Kay Bojesens hjem i Bellavista ved vandet nord for København. Den store terrasse var deres stolthed; fyldt med farverige bede, duftende blomster og skærmende buske. På terrassens smukt dækkede bord havde de altid stearinlys og en enkelt blomst fra haven.

Kay Bojesen i haven

Stage i stål

Materialevalget ligger i direkte forlængelse af Kay Bojesens mantra: ’Godt design er noget alle har ret til’. Udover opdateringen af materialet, er der, uden at ændre på formsproget og Kay Bojesens karakteristiske streg, tilføjet endnu en funktion, så stagen nu kan fungere som en kombination af lysestage og vase. I hvert af stagens cylindre er der tilføjet en indsats, hvor stearinlys eller blomster kan placeres.

VISTA fåes i både mat stål, poleret stål og sort ædelstål.

Fleksibel lysestage og vase

Stagens fleksibilitet gør det muligt at variere og personliggøre udtrykket, og det er derfor op til den enkelte, om Vista udelukkende skal benyttes som lysestage, en vase til årstidens blomster eller en kombination af begge. Udtrykket kan nu varieres i det uendelige, afhængig af hvordan den anvendes og udsmykkes.