fbpx

TALLERKNER - FADE - SKÅLE

Kay Bojesens tallerkner i porcelæn fåes i tre forskellige størrelser – En stor middagstallerken, en klassisk middagstallerken og den mindre frokosttallerken. Derudover blev der i 2020 tilføjet en smuk dyb tallerken til samlingen. Tallerknerne er en del af KAY-serien, der også indeholder skåle og fade i flere forskellige udformninger. Suppler med Kay Bojesens funktionalistiske Grand Prix bestik for at fuldende det veldækkede bord. 

Viser alle 12 resultater

TALLERKNER I HVID PORCELÆN

KAY-serien tager sit udspring i Kay Bojesens arbejder i sølv, og består af en serie æstetiske tallerkner, fade og skåle i hvidt porcelæn. Porcelænet er hånddyppet i en tyk skinnende glasur. og bidrager til et udtryk, der er stramt og funktionelt og på samme tid varmt og imødekommende.
Tallerknerne findes i tre størrelser. De holdbare tallerkner er nemme at stable og passer lige godt ind en hverdagsaften som når bordet skal dækkes til fest.

MIDDAGSTALLERKEN I HVID PORCELÆN

Middagstallerknen på 27 cm i diameter passer til ethvert middagsbord, der skal dækkes eksklusivt og være hyggeligt. Middagstallerkenen er enkel og utrolig let og præsenterer middagsmaden på bordet med elegance og stil.

STOR MIDDAGSTALLERKEN I HVID PORCELÆN

Den store middagstallerken måler 29 cm i diamater og er perfekt til det helt unikke og eksklusive middagsbord. Til hverdag kalder vi også denne tallerken for et fad og bruger fadet til kage, tomatsalat og andre serveringer.

FROKOSTTALLERKEN I HVID PORCELÆN

Frokosttallerknen er en mindre udgave af middagstallerknen og har den samme genkendelige silhouet og glasering som resten af Kay-serien. Tallerknen måler 22 cm i diameter og er dejligt let og nem at stable.

NYHED: DYB TALLERKEN PÅ LAGER I 2020

DYB TALLERKEN I HVID PORCELÆN

En ny dyb tallerken fra Kay-serien bliver lanceret i foråret 2020. Som resten af Kay-serien er dette en videreførsel af Kays originale designs i sølv. Den dybe tallerken er perfekt som middags- eller morgenmadstallerken

KAY-SERIEN ER TALLERKNER, FADE OG SKÅLE I HVID PORCELÆN INSPIRERET AF KAYS ORIGINALE PRODUKTER

Kay Bojesens arbejdede ud fra det mantra, at godt design er noget, som alle har ret til. Kay Bojesen fokuserede på at designe artikler, som gjorde dagligdagen nemmere. Lanceringen af Kays tallerkner i 2017 lever virkelig op til dette mantra. Tallerknerne tåler maskinopvask og ligger prismæssigt mellem kr. 175 til kr, 295. De er samtidig lette, holdbare og nemme at stable.

Kay Bojesen var uddannet sølvsmed og brugte de første mange år af sin karriere på at smede sølv. Kay Bojesen holdt altid et vågent øje med nye tendenser, og han blev en stærk fortaler for funktionalismen, hvor han lovpriste rene, glatte overflader, form og funktion, og talte imod krummelurer og overflødige dekorationer.

Kay Bojesen gik bort i 1958 og nåede derfor ikke at opleve alle de muligheder, som industrialiseringen og globaliseringen betød for designindustrien.

Men han var en visionær mand, og han ville have ønsket, at hans design udviklede sig og fulgte med tiden.

Derfor ønsker vi at videreføre Kay Bojesens designarv og bringe den ind i nutiden ved at relancere nogle af Kay Bojesens sølvdesigns i andre og mere nutidige materialer. Det gør vi bl.a. med disse tallerkner i porcelæn.

Med hundredvis af Kay Bojesens sølvdesign i arkiverne var det en vanskelig opgave at udvælge, hvilke vi skulle relancere. Vi har endevendt arkiverne talrige gange, og mange forskellige idéer har været på tegnebrættet. Endeligt er nogle få designs blevet udvalgt, og Kay-serien i håndlavet porcelæn er resultatet af denne proces.

Serien er navngivet Kay efter designeren og hjernen bag, Kay Bojesen. Med Kay-serien ønsker vi at efterleve Kay Bojesens mantra om, at godt design er noget, som alle har ret til.

VIND KAY BOJESENS LAGKAGESÆT

Tilmeld dig Kay Bojesens nyhedsbrev og få gode tilbud, sjove arrangementer og finurlige historier om Kay Bojesens liv og hidtil usete design.