GRAND PRIX SKEER

Kay Bojesens bestikserie gør sig særligt udmærket med sit brede udvalg af unikke Grand Prix skeer. Udforsk de klassiske former blandt frokost-, middags-, dessert- og serveringsskeerne. Opgrader din borddækning med specialiserede skeer til marmelade, dressing og salt, eller tilføj elegance til eftermiddagskaffen med en latteske, kaffeske eller teske. Alle dine favoritter kan du finde i både mat rustfrit stål, poleret rustfrit stål og sølv.

INTELLIGENT DESIGN GÅR ALDRIG AF MODE

Da Kay Bojesen skabte Grand Prix bestikket i 1930’erne, var der ingen tilfældigheder involveret, hvad angik formgivningen. Det er stadig, den dag i dag, tydeligt at fornemme, når man har bestikket i hænderne. Især skeernes udformning er præget af at hver runding og hulning er skabt med et klart formål. Som funktionalist, var noget af det vigtigste for Kay, at bestikket tjente sit formål ved spisebordet bedst muligt. Derfor er spiseskeerne formgivet, så de både ligger godt i hånden, kan holde en passende mængde mad i skebladet, og føles behagelige når de er i kontakt med munden.

EN SKE TIL HVER RET

Kay Bojesen tog højde for de forskellige behov, der er forbundet med skeer, afhængigt af hvilken ret de skal assistere ved. Af den grund skelnede Kay tydeligt mellem middagsskeen, frokostskeen og den lille dessertske, for på den måde at imødekomme de funktioner, der var forventet af redskaberne ved hver af dagens måltider.

Middagsskeen er den største af de tre, med en laf stor nok til at holde på supper, sammen med stykker af kød og grøntsager, eller portioner med spaghetti og sauce.

Frokostskeen er tanden mindre, hvilket gør den nem at have med på farten, som en del af rejsesættet. Frokostskeen er en af de mest alsidige skeer i Grand Prix sortimentet, og fungerer til alt fra grød og suppe til ris-, pasta- og efterretter. Her fungerer værktøjet godt som dessertske, da størrelsen er velegnet til serveringer af kage, budding, crumble og sorbet i dybe tallerkener.

Den lille dessertske er frokostskeens lillesøster, udformet i en størrelse, der gør, at den også fungerer som børneske. Denne kan, som navnet antyder,
bruges til alle delikate anretninger af desserter, men også til morgenmadens yoghurt eller til at dosere puré, dip og pesto.

latteske

LÆSKENDE SKEER

Udover at skabe en række funktionsdygtige skeer til spisebordet, formgav Kay også skeer til te- og kaffebordet. Her findes den populære teske, som også indgår i 4-dels bestiksættet og 16-dels bestiksættet. Den bruges ikke kun til at røre i tekoppen, men er også en perfekt størrelse til et blødkogt æg eller en halveret kiwi.

Kaffeskeen er en tak mindre og mere spinkel i sin udformning. På den måde, kan den med lethed balancere på underkoppen, side om side med en espressokop.

Kært barn har mange navne, og det er også tilfældet for Grand Prix latteskeen. Den blev oprindelig navngivet som toddyske, men går i dag også under betegnelsen is- og latteske. Dens karakteristiske lange skaft gør den yderst velegnet til de høje latteglas og til at røre rundt i drikkeglasset med iskaffe, iste, lemonade eller milkshake. Bægeret med isdessert og glasset med panna cotta eller trifli, kommer man også nemt til bunds i, med den elegante isske i hånden. Derudover, gør det lange skaft sig lige så nyttigt, når det gælder om at nå bunden af den store beholder med teblade, kakao- eller kaffepulver, samt glasset med sennep eller honning, hvor man, med det lange skaft, undgår at få noget på fingrene.

Lille børnesæt poleret stål

BARNETS FØRSTE SKE

Ifølge Kay Bojesen, er alle lige velkomne ved spisebordet – også de yngste medlemmer af familien. Han skabte derfor den enestående hankeske, som er formet med et håndtag som selv småbørn kan holde fast i og betjene selvstændigt. Hankeskeen indgår i det lille børnesæt, som også består af en tilhørende madskubber. Når barnet vokser fra det mindste børnesæt, og er klar til at bruge rigtigt bestik, kan man avancere til det store børnesæt, som er sammensat af en børnekniv, børneske og den multifunktionelle skegaffel.

Børnebestikket kan også i en håndevending benyttes af voksne, men ligger i særdeleshed godt i den lille hånd, hvor dimensionerne gør, at det hverken er for stort eller for tungt.

SERVERINGSSKEER

Det er ikke uden grund, at Kay Bojesens skeer er fremhævet blandt alle de forskellige bestikdele i Grand Prix serien. Hver af de i alt 14 skeer er formgivet som specialiserede stykker værktøj, hvor hver kurve og linje bidrager med noget til det individuelle design.

Tager man marmeladeskeen, vil blikket typisk falde på det usædvanligt runde og dekorative skeblad. Det har en større overflade end de fleste skeer, for at kunne opsamle en god portion syltetøj eller bærkompot. Samtidig har skeen en mere modereret uddybning end de andre skeer, for at tillade, at frugtkompotten, med lethed kan glide fra skeen og ned på brødet eller tallerkenen.

Både sauceske og bouillonske er ideelle til servering ved bordet. Ens for dem begge er, at de har fået deres form, for at kunne øse sovse, supper og dressing op uden at spilde. Dette kan ses på skeens laf, der på sauceskeen munder ud i en lille distinkt hældetud, og på bouillonskeen kommer til syne ved den asymmetriske formgivning af skebladet, som også gør det nemmere at tilmåle mængden af fond, når man serverer og anretter.

På trods af størrelsen, er saltskeen heller ikke til at komme uden om. Den er genial til at drysse groft salt på rugbrødsmaden, ristede sesamfrø hen over risene, eller perfekt når der bare skal en lille smule chili på maden. Brug den også til kaviar, hvor den lille ske nemt kan finde plads ved hver af dine gæsters bordpladser, eller balancere elegant ovenpå bøtten med den flotte rogn.