fbpx

KAY BOJESEN 1886-1958

Kay Bojesen var uddannet sølvsmed, men nytænkte konstant sit håndværk. Han brød med sin samtids normer og blev pioner for det, som vi i dag kender som dansk design. Han gentænkte former, materialer og brugsgenstande, og formåede at skabe mere end 2000 designs.

Kay skabte de fleste af sine designs i 1930erne, 1940erne og 1950erne. Hans evne til at tænke forud for sin tid, opsnappe nye tendenser, og ikke mindst at forblive tro mod sin funktionalistiske designfilosofi har betydet, at hans håndværk i dag er symboler på dansk designtradition.

Gavekort Kay Bojesen
GAVEKORT
BESØG OS I BUTIKKEN
Kay Bojesen Nyhedsbrev
NYHEDSBREV

I 1938 skabte Kay Bojesen den ultimative bestikserie i sølv, skabt ud fra den betragtning, at bestik er redskaber, som nødigt skal stjæle opmærksomheden ved bordet. Alle bestikdelene er tilpasset hånden og munden for at opnå bløde og harmoniske former. I 1951 tog Kays sølvbestik førsteprisen på verdensudstillingen i Milano, og blev herefter navngivet Grand Prix.

“GODT DESIGN ER NOGET ALLE HAR RET TIL”

Udvalgte designs fra det store bagkatalog fremstilles i dag i andre materialer end sølv – materialer som stål, porcelæn og træ, der alle er mere økonomisk overkommelige og harmonerer med Kay Bojesens mantra:  ‘Godt design er noget, som alle har ret til’.

VIND KAY BOJESENS LAGKAGESÆT

Tilmeld dig Kay Bojesens nyhedsbrev og få gode tilbud, sjove arrangementer og finurlige historier om Kay Bojesens liv og hidtil usete design.